Székelyek és váradiak a budapesti turisztikai expón

Még több magyarországi turistát csábítanának ide.
Hirdetés

A Székelyföld is jelen van a március 3-5. között megrendezett legnagyobb magyarországi turisztikai seregszemlén. Az Utazás kiállítás 2017 elnevezésű turisztikai rendezvényen Kovászna, Hargita és Maros megyék turisztikai egyesületei népszerűsítik a térség idegenforgalmi ajánlatait – olvasható a seregszemléről szóló közleményben.

Az idén 40. alkalommal megszervezett eseménynek helyet adó Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a látogatók 23 ország 300 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak. Az országos képviselet mellett, amely a román turisztikai minisztériumnak köszönhető fontos, hogy Magyarország piacvezető turisztikai kiállításán a Székelyföldet idén új arculattal, közös standdal reklámozzuk – fogalmazott Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

„A külföldi turista azért utazik Székelyföldre,

hogy olyan élményekben és programokban legyen része, amelyet otthon nincs lehetősége megtapasztalni.

Éppen ezért a magyarországi turisták főként a háromszéki mofetták és gyógykezelési lehetőségek felől érdeklődnek, elmondásuk szerint kirándulásuk során szívesen látogatnak el a háromszéki épített örökségekhez, kúriákhoz, kastélyokhoz. Főként a falusi és egyben gyerekbarát szálláshelyeket részesítik előnyben a szállodákkal és hotelekkel szemben, valamint nyitottak a szervezett programok és kulturális rendezvények iránt. A virtuális szemüvegeken keresztül bemutattuk az érdeklődőknek Háromszék hét csodáját, a kicsik pedig a kifestősök és a kirakósok révén megismerhették térségünk néhány jellegzetességét” – tette hozzá az igazgató.

A budapesti Hungexpón Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás képviseli, melynek alapító tagja Hargita Megye Tanácsa. A társulás munkatársai a megyét népszerűsítő katalógusokat állítottak ki, illetve programcsomagokat és kedvezményeket kínálnak. A mostani kiállításra ötnapos húsvéti programcsomagot vittek, amely

a hagyományos foglalkozásokat, mint például a tojásfestés, de a kikapcsolódást, így a wellnesst is magába foglalja.

Erre a programcsomagra kedvezményt is ajánlanak, aki most megvásárolja, 10%-al kevesebbet fizet érte, ismertette a részleteket Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója

Maros megye turisztikai stratégiájában kiemelt jelentőségű a megyébe látogató magyarországi turisták számának a növelése, éppen ezért tartja fontosnak a Maros megyei önkormányzat elnöke, Péter Ferenc, hogy a megye jelen legyen a budapesti Utazás kiállításon, amely Magyarország piacvezető turisztikai rendezvénye.

Hirdetés

„Jelenleg is igen nagyszámú magyarországi turista érkezik Maros megyébe, és többségük nem csak a mi látnivalóinkra kíváncsi, hanem tovább utazik Hargita vagy Kovászna megyébe, hogy minél többet lásson Székelyföldből. Ez is azt mutatja, hogy

a három megyének érdemes közös turisztikai fejlesztésekben gondolkodnia,

illetve egy székelyföldi desztináció kidolgozásával erősíthetjük a közös brandet és hatékonyabbá tehetjük a régió látnivalóinak és turisztikai programjainak a népszerűsítését. Ennek érdekében már történtek lépések, de folytatnunk kell az együttműködést, mert bőven van még teendő” – emelte ki a budapesti UTAZÁS 2017 nevű vásáron részt vevő Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke.

Azonban nem csupán a Székelyföld, hanem

a Partium fővárosa is képviselteti magát az eseményen:

a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület is saját standdal van jelen, és a város látnivalóit, kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeit ismerteti – köztük az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Szent László Napokat is.

Hirdetés