Moszkvában esik, de Selyem Zsuzsával Kolozsváron találkozunk

Az író, egyetemi tanár lesz az E-MIL estsorozatának következő vendége.
Hirdetés

Selyem Zsuzsával találkozhatnak a kortárs irodalom kedvelői január 22-én, csütörtökön este 7 órától a kolozsvári Bulgakov kávéházban. Az írót, irodalomtörténészt, egyetemi oktatót az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) látja vendégül az Álljunk meg egy szóra elnevezésű rendezvénysorozat keretében. Selyem Zsuzsával a sorozat házigazdája, László Noémi beszélget majd, és ha a Facebook-eseményre becsekkolt érdeklődők számát nézzük, akkor jó lesz időben ott lenni, mert teltházra lehet számítani.

Selyem Zsuzsa 1967-ben született Marosvásárhelyen, jelenleg a kolozsvári BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézetének munkatársa, kortárs magyar irodalmat tanít. Publikált már kritika-, esszé-, publicisztika- és novelláskötetet, legutóbbi könyve, a Moszkvában esik. Egy kitelepítés története 2016-ban jelent meg a Jelenkor kiadónál.

Ebből ajánlanánk egy részletet:

„Látta a vacsora romjait, az állatcsontokat az asztal alatt, az embercsontokat az árokban, apját, amint kedvtelve nézi hosszú szipkával cigarettázó anyját, látta gyanútlan húgát az egyik idegen férfi ölében, látta a másik idegen férfit, aki mindenkit, de elsősorban saját magát elárulva lavíroz végig egy diktatúrát, látta a mai nyúlvadászatot, minden egyes nyulat külön, látta az elárvult kisnyulakat éhen halni, további vadászatokat látott, őzekre, rókákra, vaddisznókra, szarvasokra, látta a diktátort medvékre lövöldözni az etetőknél, látta anyját combig vízben rizst vágni, látta apját agyonverve a Szekuritátén, látta, ahogy apja nyolcvanegy évesen, szálegyenesen kisétál az utcára 1989 decemberében a forradalomba, látta, hogy látja, amint a diktátor űzött vadként menekül, de lelövik mint egy kutyát, és látta, hogy minden tele van örömmel és tele van fájdalommal.”

Hirdetés