Lemondott Segesvár PSD-s polgármestere

Személyes indokra hivatkozott, de a helyiek szerint a pártja kezdeményezte btk-módosítás miatt mondott le, amely ellen még Segesváron is tüntettek.
Hirdetés
Személyes okokra hivatkozva lemondott pénteken tisztségéről Segesvár szociáldemokrata párti polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean – tudatják a hírügynökségek. Lucian Goga Maros megyei prefektus az Agerpres hírügynökségnek elmondta, kézhez kapta az elöljáró lemondólevelét.
 
„Kézhez kaptam ma Ovidiu Mălăncrăvean polgármester írásos lemondását, amely szerint 2017. február 3-ától személyes okok miatt lemond mandátumáról. A következő lépés az lesz, hogy összehívják a városi tanácsot, amely tudomást vesz a döntésről, a jegyző jelentést készít, és ezt követően bocsátjuk ki a mandátum megszűnéséről szóló prefektusi rendeletet” – ismertette Goga az eljárást.
 
Helyi forrásokra hivatkozva viszont az Agerpres és a Mediafax is azt írja, hogy a segesvári polgármester a Büntető törvénykönyvet módosító kormányrendelet kiváltotta országos botrány miatt mondott le. Két napja már Segesváron is tüntetnek a btk-módosítás ellen, első este mintegy ezren, tegnap este ezerötszázan vonultak utcára, a segesvári polgármesteri hivatal el.
 
Maga Ovidiu Mălăncrăvean egyelőre nem szólalt meg az ügyben. Helyi források furcsállják, hogy épp most mondott le, mert a helyi politika ezt nem indokolta volna: a polgármestert az önkormányzat többsége, a 19 tanácsosból a 13 PSD-s és RMDSZ-s tanácsos támogatta.

Hirdetés