Grindeanut és Dragneát is meghívták Donald Trump beiktatására

Díszreggeli, díszvacsora, koncert, bál – ez mind a beiktatási ünnepségek része.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a PSD és a képviselőház elnöke január 18-20-án részt vesz Donald Trump elnöki beiktatási ceremóniáján az Amerikai Egyesült Államokban – közölte hétfőn Marcel Ciolacu, az alsóház háznagya. Azt is elmondta, hogy a washingtoni ceremóniára Sorin Grindeanu miniszterelnök is meghívást kapott.

Grindeanu a News.ro hírügynökségnek megerősítette: valóban meghívást kapott és „lehetséges”, hogy el is megy Washingtonba.

A képviselőház elnökének küldött meghívót Elliott Roidy, az amerikai elnököt beiktató bizottság alelnöke írta alá.

A pénteki beiktatási ceremónia egyébként csak az egyik mozzanata a mindenféle protokoll-szórakozásnak. A meghívottak szerdán reggel privát reggelin vesznek részt a Trump International  Hotelben, délben pedig „szórakozással teli” fogadás következik, bármit is jelentsen ez. Csütörtök délután ünnepi zenei esemény következik Tegyük ismét naggyá Amerikát címmel. Utána „elegáns gyertyafényes vacsora” lesz, amelyen részt vesz maga Donald Trump és felesége, Melania Trump, valamint Mike Pence megválsztott alelnök és felesége, Karen Pence is.

Pénteken kerül sor a tulajdonképpeni bekitatási ceremóniára, majd ezt követően jön a beiktatási felvonulás az amerikai kongresszus épületétől a Fehér Házig. Este báli mulatságon vesznek részt a meghívottak, mégpedig a VIP-teremben.

 

(null)

Hirdetés

(null)

 

Hirdetés