A hegyen töltötték az éjszakát a hóviharban eltévedt kirándulók

Hunyad és Prahova megyében is mozgalmas éjszakát tudhatnak maguk mögött a hegyimentők.
Hirdetés

12 órás akció során mentették meg azt a hét személyt, akik szombaton este eltévedtek a Ştevia-csúcs környékén, Prahova megyében. A csoport a 112-es hívószámon kért segítséget. A hegyimentőkből és hegyi csendőrökből álló csapat utánuk indult, de csak vasárnap reggel találták meg őket. A mentőakció vasárnap délben érhet véget, amikorra a csoportot Azugára vezetik. Szerencsére mindenki jó van, az éjszakát szorosan egymáshoz tapadva vészelték át.

Szombat éjjel a Hunyad megyei hegyimentők és hegyi csendőrök egy 17 és 28 éves testvérpárt mentettek ki, akik a 2.074 méter magas Kis-Páring csúcsra mentek hódeszkázni. A fiatalok nem a besízett pályán indultak lefele és bár kereszteztek megjelölt utat, eltévedtek. Az eltévedt személyek a hegyimentők országos segélyhívószámán kértek segítséget.

A hegyimentőkből és -csendőrökből álló csapat felért a csúcsig, de a hóviharban, a rossz látási viszonyok között nem találta meg a sízők nyomait sem. Ereszkedés közben, egy védettebb részen bukkantak a testvérpár nyomaira – tájékoztatta vasárnap az AGERPRES hírügynökséget a Hunyad Megyei Csendőr-felügyelőség. A testvérpárt este tízkor a Jieţ folyó völgyében találták meg. „Ázottak voltak, fáradtak és fáztak” – írja a csendőrség közleményében.

A fiúkat a hegy lábánál egy SMURD egység vette át, megvizsgálták őket. A kimentett személyek elutasították a kórházi beutalást.

Hirdetés