Csernobilba visz januárban a Váróterem Projekt

És nem ez lesz az egyedüli izgalom ebben a hónapban a ZUGban.
Hirdetés
Január 17-én 20:00 órától láthatjuk a ZUG.zone-ban a Váróterem Projekt Reacting Chernobyl című előadásának bemutatóját, amely a 30 évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófa témáját járja körül. 
 
Cosmin Matei rendező a Nobel-díjas fehérorosz írónő, Szvetlana Alekszjevics Csernobili ima című könyvében leírt vallomásokra és saját tudományos kutatásaira alapozva rendezte meg az előadást, amely a katasztrófa fájdalmas következményeire reflektál. 
 
A gyerekjáték és a komoly, erőteljes témák szembehelyezésével a csapat proaktivitásra és közös reflexióra hívja a nézőt. A darab január 17-én és 19-én látható este 20:00 órától Sebők Maya, Pál Emőke, Udvari Tímea, Imecs-Magdó Levente, Csepei Zsolt és Hatházi András előadásában.
 

Január a ZUGban

A szervezők szeretettel várnak mindenkit hétfő esténként 21 órától JamZugra illetve a Lugosi Béla Filmklubba. A JamZug egy nyitott zenei iprovizációs műhely, ahol a résztvevők inspirálják, kizökkentik, és provokálják egymást. 
 
A Lugosi Béla Filmklub ebben a hónapban az Ecce homo Homolka (Jaroslav Papousek, 1969) című filmet vetíti január 16-án, valamint a Kiraware Matusko no issho (Tetsuya Nakashima, 2006) című filmet január 30-án. 
 
26-án és 27-én 20:00 órától a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színházművészeti és Televízió Kar diákjainak a Mennyi? című előadását láthatjuk Hatházi András rendezésében.
 
Január a ZUGban

Hirdetés