Cioloş: a PSD tartsa be a választási ígéreteit

Beleértve az adócsökkentésre vonatkozó ígéreteket is. A kormányfő nem biztos, hogy elfogadja Dragnea kérését a halasztásról.
Hirdetés

Dacian Cioloş kormányfő nem erősítette meg a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, Liviu Dragneával folytatott telefonbeszélgetés alkalmával, hogy elfogadja az Adótörvénykönyvben előírt intézkedések életbe léptetésének elhalasztására tett javaslatokat – áll a kormány közleményében.

„A miniszterelnök azt mondta, hogy tudomásul vette a javaslatokat, és elemezni fogja ezeket, de figyelembe kell venni néhány törvényességi kritériumot, illetve azt, hogy mennyire lenne időszerű egy ilyen döntés” – áll a közleményben.

A közlemény továbbá megjegyzi: Dacian Cioloş elvárja, hogy a PSD tartsa be a választások előtt tett ígéreteit és a kormányprogramjába foglaltakat, valamint hogy vállalja a felelősséget az adópolitikáért, illetve azokért a törvényekért, amelyeket már elfogadott a parlament. 

Cioloş aztán egy Facebook-bejegyzésben egyértelműen leszögezte: az általa vezetett ügyvivő kormány nem halasztja el az adócsökkentést. Közölte, arra a megállapításra jutott, hogy kormánya nem nyúl az adókhoz, az esetleges halasztás immár a következő kormány feladata lesz.

 

Hirdetés

 

Hirdetés