A román kampánykreatívok valami nagyon súlyos anyagot tolnak

Bond-imitátor Udrea, Bogdan Diaconu-párti fekete gyerekek, Dragnea Nagyúr. Nézegessen szürreális kampányklipeket!
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt kampánybeli vizuális mélyrepüléseiről már megemlékeztünk, a marosvásárhelyi égő zsiráfos RMDSZ-es kampányklip okozta sokkból is alig tértünk magunkhoz, Tăriceanu pártja, az ALDE pedig a Google-magyarjával égette magát.

Kezd kiderülni azonban, hogy szinte az összes romániai párt kampányszakemberei versenyt folytatnak, melyikük készítsen kínosabb és értelmezhetetlenebb, nyilván (vagy legalábbis remélhetőleg) humorosnak szánt reklámklipeket.

„Nem Schwarzenegger, nem Rambo, nem Van Damme és nem James Bond. Ő Elena Udrea, harcban a rendszerrel” – narrálja egy fáradt férfihang Udrea asszony reklámklipjét, amelyben a Băsescu-párt egykori üdvöskéje, jelenleg bukaresti képviselőjelölt egy lőgyakorlaton mutatja meg, hogy többet ér tíz férfinál (ő egyébként „visszaeső” ebben a kampányban).

Mi azt hittük, fegyverrel hadonászós reklámanyagokat a nyugati világban csak az Egyesült Államokban engednek meg maguknak politikusok valahol a Mély Délen, de íme:

Az ismét felívelőben lévő román sovinizmus sztárpolitikusa, Bogdan Diaconu videójától már hüledezni sem tudunk. Nem vagyunk különösebben a politikai korrektség hívei, de tanzániai fekete kisgyerekeket odatenni, hogy azt skandálják, rossz románsággal: „Szavazzanak a PiRiU-ra!”, ez túl van azon, amit el mertünk volna képzelni az idegengyűlölő pártról.

Hirdetés

És itt van a román politika megújítója, a friss hang, a rendszerellenes erő: a Mentsétek meg Romániát Szövetség. Az USR kreatív stábja azt találta ki, hogy összeollóz néhány jelenetet A Gyűrűk Urából, a Hobbitból, a Narniából meg egyéb fantasy-filmekből, rámontírozza Liviu Dragnea PSD-vezér fejét a sötét csuklyás főgonosz testére, ennek a katyvasznak pedig azt a címet adja: Amnesztia. Az elítéltek visszatérése. Nem, egyelőre nem akarjuk elhinni, hogy egy beszélő disznó figyelmeztet a PSD visszatérésének veszélyeire.

És még van néhány óra a kampánycsendig… 

Hirdetés