Román-lengyel: szurkolók hatósági felügyelet alatt

Mivel a vb-selejtezőn nem csupán a pályán zajlott a meccs.
Hirdetés

Két lengyel és öt román szurkolót helyeztek hatósági felügyelet alá a péntek esti Románia-Lengyelország világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés előtt, illetve közben zajlott incidensek miatt.

A hatósági felügyelet azt jelenti, hogy az érintetteknek minden héten jelentkezniük kell a lakhelyük szerint illetékes rendőrőrsön a nyomozás időtartama alatt. Emellett az érintetteket a sporteseményekről is kitiltották.

A lengyelek elhagyhatták ugyan az országot, de kötelesek megjelenni a román nyomozó hatóságok előtt, amikor beidézik őket.

Az incidensek miatt tizenkét esetben róttak ki szabálysértési bírságot, hat esetben pedig bűncselekmény miatt indítottak eljárást a rendőrök.

Hirdetés

Mint megírtuk, a meccsen, amelyen a lengyelek jó játékkal 3-0 arányban alázták meg a románokat, mindvégig parázs volt a hangulat, a lengyel szurkoló többek között a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálva hergelték a hazaiakat.

A meccs közben egyébként 14-en sérültek meg: két lengyel állampolgárt kórházba szállítottak. A rendőrség 12 lengyel és 5 román drukkert vitt be az őrsre.

Hirdetés