Bírság két kosárlabdaklubnak magyargyűlölő szurkolói megnyilvánulások miatt

A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat elleni meccseken mentek le állatba a kolozsvári és a jászvásári szurkolók. Most kedvenceik bánják.
Hirdetés

Ha nem is túlzottan borsos összeggel, de mégiscsak pénzbírsággal sújtotta a Román Kosárlabdaszövetség (FRB) a Kolozsvári Universitatea és a Jászvásári Național SK női kosárlabdacsapatát, amelynek szurkolói szélsőséges, soviniszta, magyarellenes megnyilvánulásokat engedtek meg maguknak a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC elleni mérkőzéseken.

A szövetség fegyelmi bizottsága hétfői ülésén úgy döntött, mindkét klubot ötszáz euróra bírságolja meg a gyűlölködő, idegengyűlöletre és diszkriminációra uszító skandálások miatt.

A bajnoki címvédő szentgyörgyi lányok október 28-án Kolozsváron 1800 szurkoló előtt játszottak a hazaiakkal, akiknek „szurkolói” magyargyűlölettăl izzó demonstrációvá változtatták a meccset.

Hasonló hangulat fogadta őket november 6-án Jászvásáron is, ahol az egyik hazai szurkoló még székely zászlót is próbált égetni.

A Sepsi SIC azonban mindezért nemes bosszút állt, hiszen Kolozsvárott 71-64, Jászvásáron pedig 63-59 arányban diadalmaskodott.
 

Hirdetés