Ismét legszebb dalt választ Erdély

A zsűri már kiválogatta a Legszebb Erdélyi Magyar Dal cím elnyerésére esélyes dalokat, hamarosan kiderül melyik lesz a győztes.
Hirdetés

Második alkalommal hirdette meg idén májusban az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület a Legszebb Erdélyi Magyar Dal című pályázatot az erdélyi zenekarok számára, amelynek célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása. „Szeretnénk lehetőségeinkhez mérten felkarolni azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák a tehetségüket a nagyközönség előtt” – fogalmaznak a szervezők.

Az idei évben huszonhat zenekar nevezett be a versenybe összesen ötvennégy dallal, a beküldött dalokat két kategóriában (amatőr és profi) értékelték. A zsűri (André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Sántha Zsuzsanna énekes és Zilahi Csaba műsorvezető) október folyamán meghozta a döntését a legszebb dalokról.

Betűrendi sorrendben a következő dalok nyerték el a zsűri tetszését: #Ezadal (Koszika & The HotShots), Hiszek benned (No Sugar), Játsz el egy dalt! (Légió), Kelet felől (TransylMania), Nem tudom (Mary Grace) és Poros az ég (Dreamland Residents).

A legjobb dalokat beküldő zenekarok november 12-én este 7 órától veszik át díjaikat a Bulgakovban egy gálaest keretében, ezután 9 órától az érdeklődők megismerhetik a nyerteseket, az estet pedig egy hatalmas közös zenéléssel és egy utóbulival zárjuk.

Hirdetés

A gála részleteit az esemény Facebook-oldalán lehet követni.

 

Hirdetés