Csendes, visszahúzódó embernek ismerik a körúti robbantót

Ő a férfi, aki lázba hozta a népszavazás előtt Magyarországot. Videóval!
Hirdetés

A családjával együtt visszahúzódónak ismerik a magyarországi Karmacson azt a fiatal férfit, akit a sajtóinformációk szerint a Teréz körúti robbantással összefüggésben fogtak el szerdán.

Ez az a karmacsi családi ház, ahol a TEK elfogta a feltételezett elkövetőt|Fotó: Varga György/MTI

Az MTI tudósítója csütörtökön a Zala megyei településen több helybéli lakostól is úgy értesült, hogy a család nagyjából egy évtizede él a településen. Többnyire távolságtartónak tartják őket. Az apa és új felesége egy közeli településen tanít, illetve a családfő ingatlanközvetítéssel is foglalkozik, a huszonéves gyanúsítottnak pedig egy néhány évvel fiatalabb húga is van. Elvált édesanyjuk a fővárosban él.

Kelemen István, a település polgármestere elmondta: az apa egy éven át Karmacs polgármestere volt, mandátuma azért szűnt meg, mert a képviselő-testület az önfeloszlatás mellett döntött. Az időközi választáson mást választottak polgármesternek a szavazók.

Kelemen István azt mondta: a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai akciójáról nem sokat tudnak, ugyanis azt az utcarészt, ahol a család háza áll, lezárták szerda délután. Ismeretei szerint a fiatal férfit nem ott fogták el, legfeljebb házkutatást tarthattak a családi házban.

Hirdetés

Itt pedig megtekintheti, hogyan fogták el a terrorelhárítók a robbantót:

Az MTI által megszólított karmacsiak közül egy férfi – aki szomszédja a családnak – azt mondta: az elmúlt 10-15 napban többször is látta a „magának való” fiatal férfit, és nemcsak otthona környékén, de a faluban is.

Az eddig nyilvánosságra hozott felvételek alapján úgy vélekedett, hogy azokon valóban a huszonéves karmacsi fiatal van.
Azt többen is elmondták, hogy a történtek miatt leginkább a fiatal férfi családját sajnálják, hiszen a gyanúsítás leginkább nekik árthat, az ő életüket nehezíti meg főként ez a teher.

Hirdetés