Fizetés nélküli szabadságot vesz ki Horváth Anna

Arra az időtartamra, amíg a DNA eltiltotta őt hivatala gyakorlásától.
Hirdetés

Fizetés nélküli szabadságot vesz ki Horváth Anna, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere arra a hatvan napra, amelyre az őt befolyással üzérkedéssel gyanúsító Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) eltiltotta őt hivatala gyakorlásától. Ezt az elöljáró jelentette be Facebook-oldalán.

Az RMDSZ-beli liberálisok is kiállnak Horváth Anna mellett

„Meglepődve” értesült az RMDSZ Szabadelvű Köre arról, hogy a DNA befolyással üzérkedéssel gyanúsítja és hivatala gyakorlásától eltiltotta Horváth Annát, Kolozsvár alpolgármesterét.

„Az ellene felhozott vád bizonyításáig Horváth Annát teljes mértékben megilleti az ártatlanság vélelme. Ezért arra kérjük az ügyben eljáró igazságszolgáltatási intézményeket, hogy biztosítsák a tisztességes eljáráshoz való jogát (fair trial) és a lehetőséget arra, hogy minél hamarabb visszatérhessen hivatalába” – olvasható a Szabadelvű Kör elnökségének állásfoglalásában.

„Nem új keletű, hogy a jelen körülmények között – a túlburjánzott bürokrácia, az ellentmondó, nehezen értelmezhető törvények szövevényében – kockázatos dolog közéleti szerepet vállalni Romániában. Azok közül, akik érdemben cselekednek érdekképviseletben, közigazgatásban, jó néhányan már az állami hatóságok kereszttüzébe kerültek” – mutat rá közleményében Horváth Anna.

„A napi taposómalomba gyakran belefáradtam, olykor megtorpantam, viszont mindig újra nekilendültem. De soha, egyetlen pillanatban sem éreztem annyira, mint most – sokadszorra újraolvasva a több száz bíztató-bizakodó üzenetet -, hogy érdemes dolgozni. Hogy az elmúlt négy év erőfeszítésének, küzdelmének értelme volt, közösségünk érzi, értékeli azt. Most, amikor életem talán legnehezebb pillanatait élem meg, akik megismertek, mellettem állnak.

Én bízom abban, hogy a kivizsgáló hatóságokat az igazság kiderítésének szándéka vezérli. A következő hatvan napra fizetés nélküli szabadságot veszek ki, mert nem tartom tisztességesnek pénzt kapni valamiért, amiért nem dolgozhatok meg” – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Az elöljáró köszönetet mond mindazoknak, akik bíztatták, akik segíteni próbálnak, akik aggódtak ért. „Kell menni előre, töretlenül végezni az érdekképviseleti, a közösségi munkát, küzdeni kell az igazságért, a jog érvényesítéséért, mert elbizonytalanodva, félelemből nem lehet cselekedni, nem lehet jövőt építeni!
Egy dologban biztos vagyok: az elkövetkező 60 napban több szabadidőm lesz, mint az elmúlt négy évben, összesen” – zárja bejegyzését Horváth Anna.

 

Hirdetés