Egy elnöke marad a Nemzeti Liberális Pártnak

Cserében viszont a társelnöki tisztségről lemondó volt semokrata-liberálisok állítólag a miniszterelnöki tisztséget kérik a választások után.
Hirdetés

Hosszas egyeztetések után megszűnik a „kétfejűség” a Nemzeti Liberális Pártban (PNL): a pártba két éve beolvadt Demokrata-Liberális Párt (PDL) politikusai szombaton úgy döntöttek, nem jelölnek társelnököt az ellene fölmerült korrupciós gyanú miatt tisztségéről lemondott  Vasile Blaga helyére.

Blaga közölte: hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy a társelnök kijelölése helyett azt támogatják, hogy a régi PNL-t képviselő eddigi másik társelnök, Alina Gorghiu legyen a párt egyedüli elnöke. A párt parlamenti jelöltlistáit ugyanakkor a volt PDL nevében Daniel Buda EP-képviselő hagyja majd jóvá, a parlamenti választások kampányfőnöke pedig a szintén ex-PDL-es politikus, Arad polgármestere, Gheorghe Falcă lesz.

A HotNews hírportál meg nem erősített információi szerint a volt demokrata-liberálisok a társelnöki tisztségről való lemondásért cserében megkapták a miniszterelnök-jelölt megnevezésének lehetőségét. Alina Gorghiu ugyanakkor arra utalt, hogy továbbra is Dacian Cioloş jelenlegi független kormányfőt szeretnék miniszterelnök-jelöltnek megnyerni.

Hirdetés