Szexuális bűnöket elkövető bandát lepleztek le Maros megyében

Az emberkereskedelemmel gyanúsított társaságnak magyar tagjai is vannak.
Hirdetés

Bűnszövetkezetben való részvétel, emberkereskedelem és kiskorúak kihasználása gyanújával vett 24 órás őrizetbe pénteken a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) marosvásárhelyi területi kirendeltsége öt személyt.

A DIICOT közleménye szerint Apostolache Eusebiu Sebastian, Sinoai Ildikó, Birtalan Villő, Pápai Márta és Gothárd Veronika, valamint egy K. N. A. nevű gyanúsított fiatalok, kiskorúak kihasználása és emberkereskedelem céljából létrehozott, a „Kör” nevű bűnszövetkezetének gyökerei 2008-ig nyúlnak vissza.

A szektás jegyeket mutató csoport vezetőjeként a közlemény Apostolache Eusebiu Sebastiant nevezi meg, aki egyfajta „spirituális vezetőként” befolyásolyásolta és irányította a kiskorúakat behálózó banda tevékenységét, amelynek központja a férfi „szent ház” megnevezéssel emlegetett lakása volt.

A bűnszervezet hálójába főleg fiatal lányok, köztük kiskorúak kerültek, a családjuktól, baráti körüktől, munkahelyüktől elidegenített áldozatok „levadászásában” K. N. A., Sinoai Ildikó és Pápai Márta is segédkezett a „spirituális vezetőnek”. Az áldozatokat gyakorlatilag fogva tartották a „szent házban”, anyagilag és szexuálisan kizsákmányolták őket – a vallomásokból kiderül, hogy naponta egyszer kaptak enni, túrós makarónit, az éjszakai szexuális rituálékban való részvételt pedig lekváros kenyérrel „jutalmazták”.

Mint kiderült, Birtalan Villő maga is áldozatként került a banda hálójába, 11-12 évesként, Apostolache kihasználta, hogy a lány anyja külföldön van, így teljes függőségi viszonyt alakult ki a lány részéről.

Hirdetés

A házkutatások során az ügyészség számos tárgyi bizonyítékot lefoglalt.

A marosvásárhelyi bíróság Apostolache Eusebiu Sebastiant 30 napos előzetes letartóztatásba, Pápai Mártát és Sinoai Ildikót 30 napos házi őrizetbe, Birtalan Villőt pedig 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte.

Hirdetés