Román állampolgárságú embercsempészt fogtak a magyarok

Társával egyiptomi határsértőket juttattak magyar területre.
Hirdetés

Iraki származású, román állampolgárságú embercsempész ellen indult eljárás, mert társával öt egyiptomi határsértőt juttatott magyar területre – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a gyanú szerint a férfi a román-magyar határszakaszon hozott át ismeretlenül maradt társával öt egyiptomi állampolgárt Magyarország területére. A gyanúsítottat és az öt illegális határátlépőt a rendőrök Nagylak külterületén elfogták, a férfi társa azonban visszaszaladt Romániába.

A férfi ellen államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás, a Szegedi Járásbíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását.

Ugyanekkor, de már Bácsborsód külterületén a rendőrök elfogtak egy albán férfit, aki nem sokkal korábban a szerb-magyar határon felállított kerítésen átmászva érkezett Magyarországra. A férfit határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a gyorsított eljárásban egy évre kiutasították Magyarország területéről – tudatta a csoportvezető ügyész.
 

Hirdetés