Laurențiu Rebega: Hogy mer az RMDSZ tisztelegni Avram Iancu előtt?

A magyaroknak volt képük megjelenni a román nemzeti hős tiszteletére rendezett ünnepségen…
Hirdetés

Az van, hogy szeptember 11-én Nemzeti Ünnepséget szerveztek a Hunyad megyei Cebén, ahol Avram Iancu sírja is található. A nagyromán erőket az akasztotta ki, hogy a hírek szerint az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői is elzarándokoltak az ünnepségre.

Laurențiu Rebega európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Erő párt vezére, vagy ha így jobban tetszik, Marine Le Pen román hangja kijelentette: „Az RMDSZ koszorút helyezett el Avram Iancu sírjánál, ami szerintem elfogadhatatlan, amíg az RMDSZ mindazon célok ellenében politizál, amit Avram Iancu szeretett volna elérni a románok és az erdélyiek számára.”

A politikus szemét egyébként a Nemzeti Liberális Párt képviselőinek jelenléte is erősen szúrta, egész pontosan az Avram Iancu nemzeti hőssé nyilvánítása kapcsán kialakult helyzet miatt. „Remélem, a sírnál rájuk törő érzelmek meggyőzték a liberális képviselőket arról, hogy újra elő kell venni az Avram Iancu-törvényt a fiókból. Mert ha nem ismerjük el, hogy Iancu nemzeti hős, mit is keresnénk a sírjánál? Nagy hazafiként tetszelgünk csupán, mert közelednek a választások?”, jelentette ki Rebega Facebook-oldalán.

 

Fotó forrása: europeanul.org

Hirdetés