Még mindig nem rendezték az aradi Szabadság-szobor körüli teret

De a szökőkút talán végre működni kezd.
Hirdetés

Pénteken délelőtt  beindították az aradi Megbékélési Park közepén álló szimbolikus szökőkutat – írja a Nyugati Jelen. A munkákkal végre elkészültek (bár ezúttal is csak részben).

A Szabadság-szobor újraállítását felügyelő és koordináló cég nyugalmazott műszaki igazgatója, Bálint György építészmérnök felügyelte és segítette szakmai tanácsokkal a munkát. A lap érdeklődésére elmondta, a vízforgatós berendezést sikerült beüzemeltetni, viszont az Elba villanyszerelőire van szükség ahhoz, hogy az elektromos vezérlésű szerkezet a továbbiakban állandóan (egy bizonyos ütemterv szerint) működjön. A szökőkutat ugyanis most ideiglenes villamosenergiával próbálták ki, ahhoz, hogy üzemképes legyen, az áramszolgáltatónak kell elvégeznie a hátralevő munkákat.

Bálint mérnök szerint a tér teljes díszkivilágítása sincs megoldva, a földben ugyanis elhelyezték a szükséges vezetékeket – a kábelek egy része kikunkorodik a talajból –, de lámpatestek még nincsenek. Csupán a két szobor van megvilágítva, a medence belsejében, továbbá a park területén eltervezett égőkről semmi hír.

Hirdetés