Nyert a többnyelvűség igénye Kolozsváron

Idén is a Muszáj-Musai kapta a legtöbb szavazatot a Com’on Kolozsvár pályázaton.
Hirdetés

A kolozsvári többnyelvűségért, ezen belül a többnyelvű városnévtáblák kihelyezéséért harcoló Muszáj-Musai civil akciócsoport kapta idén is a legtöbb szavazatot a Com’on Kolozsvár pályázaton. A pályázat célja olyan civil kezdeményezések kiválasztása közönségszavazással, amelyek városházi finanszírozást kapnak közösségi projektjük megvalósítására.

A Muszáj-Musai idén 1573 szavazattal az első helyen végzett a szavazáson. Arra pályáztak, hogy a városháza és a tömegközlekedési vállalat reklámfelületein hirdessék a többnyelvűség ügyét, mégpedig egy olyan 3d-s táblán, amely két nyelven válaszol a kétnyelvű városnévtáblákkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, a rátekintési szög függvényében pedig megjelenik vagy eltűnik a magyar felirat a város bejáratainál jelenleg is látható román nyelvű táblán.

Az első helyezésért 4500 lej jár a polgármesteri hivataltól, az akciócsoport azonban azt írja: remélik, hogy lemondhatnak az elnyert összegről egy másik kezdeményezés javára. Korábban ugyanis arról számoltak be, hogy a városháza már legyártotta a többnyelvű táblákat, amelyek napokon belül kikerülhetnek a helyükre. Az információt senki nem erősítette meg, Horváth Anna alpolgármester sem tud ilyesmiről.

Az akciócsoport tavaly is az első helyen végzett a Com’on Kolozsvár pályázat szavazásán.
 

Hirdetés