Szatmárnémeti–London járatot indít októberben a Wizz Air

Tavasztól pedig újabb nyugat-európai járat indulhat.
Hirdetés

Szatmárnémeti–London repülőjáratot indít a Wizz Air diszkont légitársaság október 31-től – jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón Pataki Csaba, a szatmárnémeti repülőteret működtető Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A Szatmár.ro portál szerint október 31-től heti két, 180 személyes Airbus A320 köti össze Szatmárnémetit Londonnal: hétfőn és pénteken. A program szerint a gépek hétfőn és pénteken helyi idő szerint 14.15-kor indulnak Szatmárnémetiből és 18.55-kor érnek Lutonba, míg Angliából 19.25-kor szállnak fel és 20.15-kor érnek Szatmárra. Az utazás várhatóan két óra negyven percet vesz igénybe.

Pataki Csaba szerit a jegyeket már 109 lejtől meg lehet vásárolni. Szerinte a légitársaság egy felmérés alapján döntött arról, hogy Londonba indítja az első szatmárnémeti járatát.

„Szatmár megye ezzel új kapukat kíván nyitni Nyugat-Európa felé” – idézte Pataki Csabát a portál. A város repülőteréről mindeddig csak Bukarestbe indultak gépek. A megyei tanácselnök úgy vélte: a járat az észak-kelet-magyarországi és a kárpátaljai utazni vágyókat is kiszolgálja.

Hirdetés

Pataki Csaba szerint tavasszal várhatóan újabb nyugat-európai járat indulhat a szatmárnémeti repülőtérről.

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér felújítása nemrég fejeződött be, de az átadás csak később várható, mivel vannak apróbb javítanivalók, ezeket 60 napon belül kell korrigálnia a kivitelezőnek.

Hirdetés