Idén is hazavárja elszármazottait Marosvásárhely

Ha Ön tudja, hogy kik a cementlapok hírességei, illetve Jócka, a virágárus, vagy járt valaha a ritzi mulatozóban, a Súrlott Grádicsban, akkor feltétlenül vegyen részt a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóján.
Hirdetés

A Marosvásárhelyért Egyesület augusztus 27-én negyedik alkalommal szervezi meg a Forgatag részeként a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját. Az esemény délelőtti programján a város központjában található Művészeti Gimnázium (Forradalom utca 9. szám) udvarán varázsolnak piknikhangulatot a szervezők, ahol a piknikezés elmaradhatatlan kellékeivel és falatjaival várják az elszármazott vásárhelyieket.

Az egyesület közleménye szerint nem csak ezért érdemes részt venni, hanem helyi színművészek táncos-zenés-komédiás produkciója miatt is, illetve nagy érdeklődésre tarthat számot a Virtuózok tehetségkutatón Vásárhelyt képviselő Jakab Roland, továbbá a művészetis talentumok fellépése is.

Az eseményen a közönség soraiból olyan jelentkezőket várnak, akik tipikus vásárhelyi személyiségek, történések emlékét eleveníthetik fel: várják a cementlapok hírességeit, Jóckát, a virágárust, a ritzi mulatozókat, a Súrlott Grádics törzsvendégeit. A nagydíjról a közönség, helyszíni szavazással dönt majd.

A világtalálkozó fénypontja idén is a Kultúrpalotában megrendezett délutáni gálaműsor, ahol színvonalas, műfajokban gazdag előadást állítottak össze a szervezők. A 17 órától kezdődő programban helyet kap a könnyű- és népzene, vásárhelyi versek hagyományosan és újrafogalmazva, illetve a már ismert Domahidi testvérek produkciója. Utána az András Lóránt Társulat kortárs tánccal hat a zsigerekre, és humoros jelenet hozza el a katarzist. A műsorvezetők idén is Nagy István és felesége, Fodor Piroska színművészek.

Hirdetés