Erdély végre megtér az anyaországhoz!

És ami a legszebb: egyetlen puskalövés nélkül! Figyelem: újraegyesítő HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Az 1918-as Nagy Egyesülés 100. évfordulója nem sok jót hoz a románoknak, viszont annál szebb reményekkel kecsegteti a magyarokat, Erdély igazi urait. Mivel a regátiak 100 év alatt sem voltak képesek Erdélyt telekkönyvezni és betáblázni, a terület visszakerül Magyarországhoz egy, az Egyesülés előtt aláírt szerződés értelmében.

„Megpróbálkoztunk néhányszor a betáblázással. Még egy pár százmillió eurós megvalósíthatósági tanulmány is készült, ám valahol elkallódott, és most újra kellene csinálni. Mi amúgy is az EU-hoz tartozunk, és a határoknak nincs sok értelmük. Mit számít, hogy Brassónál vagy Nagylaknál mutatom meg az útlevelemet egy magyar vámosnak? Az mindegy”, magyarázta Románia külügyminisztere.

Erdély visszatérése Magyarországhoz és a telekkönyv hiánya azonban azt is jelenti, hogy a románok törvényellenes módon bitorolnak minden tulajdont, ezért ezek automatikus módon a magyar állam tulajdonába kerülnek. A magyar állam mindent megtesz annak érdekében, hogy az Erdélyben élő románok jól beilleszkedjenek új hazájukba. „Elküldjük őket Mongóliába, hogy jobban megértsék a magyar népet, és mire visszatérnek, valószínűleg elfelejtenek románul, és sokkal jobban megértik majd egymást a magyarokkal”, magyarázta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Hirdetés