Újabb török mérleg: 1.154 sérült, 1.563 letartóztatás

Úgy tűnik, Erdogan elnök nekiállt a tisztogatásnak.
Hirdetés

Az Anadolu török hírügynökség beszámolója szerint a péntek éjjeli puccskísérletnek 90 halálos áldozata, továbbá 1.154 sérültje van.

A Reuters értesülései szerint az ankarai hatóságok eddig összesen 1.563 katonát tartóztattak le a puccskísérlet kapcsán.

A jobb hírek: a Frontex tájékoztatása szerint a török-bolgár határ összes határátkelőhelyet megnyitották, akadálytalan a határátkelés.

Román állampolgárok figyelmébe: a román külügyminisztérium közleménye szerint a teljes törökországi konzulátusi hálózatot készültségbe helyezték, hogy segíthessenek a Törökországban tartózkodó vagy ott élő román állampolgároknak. Eddig körülbelül 1.500 hívás futott be a román külügyminisztérium telefonközpontjába.

Az isztambuli román nagykövetség csapata kivonult az Atatürk Nemzetközi Repülőtérre, ahol két információs pontot hoztak létre, hogy szükség esetén minden támogatást megadjanak a segítségre szoruló román állampolgároknak.

Hirdetés

A külügyminisztérium felszólítja a román turistákat, konzultáljanak az utazási irodákkal a repülőjáratokra vonatkozóan, továbbá figyeljék a légitársaságok Facebook-oldalait.

Tanács a Törökországban tartózkodó turistáknak: ha lehet, kerüljék az utazást, egy ideig mindenképp maradjanak a szálláshelyeken. Akik pedig éppen Törökországba szeretnének utazni vagy vagy áthaladni az országon, inkább halasszák el az utat.

Hirdetés