Magyarul is lehet már tanulni a Duolingóval

Ez egy ingyenes és kedves kis program 21 nyelv leckéivel. Csak internet kell hozzá.
Hirdetés
Már magyarul is lehet tanulni a Duolingo nevű online „nyelvtanárral” – jelentették be tegnap. A Duolingo nevű program így már 21 nyelv leckéit tartalmazza (a minket esetleg jobban érdeklő román nyelvleckéket sajnos még nem). Ezeket a leckéket vagy a honlapon, vagy az Androidos, iOS-es vagy akár Windowsos telefonokra is letölthető alkalmazásban lehet megoldani, teljesen ingyenesen.
 
A Duolingót eredetileg gyerekek nyelvtanulását segítendő fejlesztették, de kiderült, hogy a felnőttek is legszívesebben játszva tanulnak, illetve akkor, ha jutalmazzák őket. A programot pedig úgy építették fel, hogy a 12-15 feladatos leckék sikeres megoldásával nemcsak nyelvtudásunk gyarapodásának, hanem pontoknak is örülhetünk, amelyeket különböző extrákra, tesztekre, „életekre” válthatunk be.
 
A leckék előtt szintfelmérő tesztet töltet ki a program velünk, utána mindenki a saját ritmusában oldhatja a pár percet igénylő leckék feladatait. A leckék egyre nehezebbé válnak, de ha túl sok hibával oldjuk meg, a program nem ad nehezebb fokozatút, hanem addig ismételteti változó feladatokkal, amíg minimálisra csökkentjük a hibák arányát. Akkor is kérhetünk ismétlő leckéket, ha nem hibázunk.
 
A programban a legtöbb nyelvet, így a magyart is angolról lehet tanulni, de már több nyelv is tanulható például spanyolról, olaszról, esetleg görögről vagy éppen cseh nyelvről. Nyelvtanárként a Duolingo iskolai változatát is használhatjuk.

Hirdetés