Olimpiai bajnokok kápráztatták el a kolozsváriakat (FOTÓRIPORT)

Alighanem a kolozsvári sportcsarnokban volt a legnagyobb az egy négyzetméterre eső olimpiai bajnokok száma a hétvégén, a román tornászbajnokságra ugyanis a már visszavonult klasszisok egy része is eljött.
Hirdetés

A szövetség bevallottan a jövő áprilisi Európa-bajnokság tesztversenyének szánta az eseményt, azonban elnézve a pontokat golyóstollal felíró bírókat, a kézzel kirakott eredménytáblákat vagy a versenyzők mezére biztosítótővel felerősített számokat, csak reménykedni tudunk benne, hogy az eljövendő hónapokban felfedezik maguknak a számítógépet is.

A közönség ugyanis így alig tudta követni a verseny állását – miközben a csarnokban ott lóg az ország legnagyobb és legmodernebb videokockája. A nézők toborzása is csak szóbeszéddel történt, a legsikeresebb román sportág bajnokságát ugyanis sehol sem reklámozták a városban, a kiszolgálásukra pedig senki sem gondolt: a háromnapos verseny alatt egyetlen büfé sem nyitott ki a csarnokban.

A tornászokra nem lehetett panasz, bár a sportág romániai visszaesését jól mutatja, hogy a veteránok voltak a legjobbak: a nőknél a 2004-es olimpián három aranyat nyerő, 2007 és 2011 között egyszer már visszavonult Cătălina Ponor, a férfiaknál pedig a közel 36 éves, nyolcszoros világbajnok Marian Drăgulescu.   
 
Bőven maradt üres hely, kevesen tudták, hogy világsztárok tornásznak Kolozsváron
 
Összecsavarodva, avagy mi repül ott?
 
Lógtak a szeren, nem is akárhogy
 
A legnagyobb sztár: Cătălina Ponor
 
Kész vagy?
 
A legfontosabb kellék: a csúszásgátló por
 
Alaposan elő kell készíteni a szert
 
Ezt most jó lenne elkapni!
 
 
Ez nem valami törzsi rítus, csak Marian Drăgulescu ünnepel
 
A számozás, szó szerint, biztosított
 
Régi idők… tornája: egyszer remélhetőleg feltalálják a számítógépes eredményjelzést is
 
A bajnoki mezt kötelező felhúzni
 

Fotók: Manases Sándor; szöveg: Boros Miklós

Hirdetés