Jövő nyáron is felkel a Double Rise napja

Több mint 22 ezren buliztak a hétvégén Torockón. A szervezők és a helyiek is elégedettek: lesz folytatás.
Hirdetés

Az első torockói Double Rise zenei- és  összművészeti fesztivál népszerűsége várakozáson felül teljesített: Torockón négy nap alatt összesen 22 ezer 500 fesztiválozó fordult meg – számolnak be a szervezők az esemény záróközleményében. A legnépszerűbb program egyértelműen a Wellhello, illetve a Punnany Massif koncertje volt, a nagyszínpad és környéke zsúfolásig telt „napfelkelőkkel”, közel 7500-an buliztak ezeken a konceteken a Torockószentgyörgy irányában található nagyszínpadnál.

A nulladik és az első napra is szép számmal jöttek a látogatók, az igazi tömeg azonban szombaton érkezett: nemcsak fiatal egyetemistákat, hanem családokat, kisgyermekes szülőket, középkorosztálybeli házaspárokat is kimozdított otthonról a fesztivál, amit a szervezők külön sikerként könyvelnek el. A résztvevőket 13 helyszínen mintegy 100 program várta.

Népzenei flashmob a Csorgónál (Fotó: Kiss Gábor)

A nappali programoknak a Költő fészek-irodalmi udvar, Eb-sátor, Chill zone, Márton Áron Agora, Filmklub, Fesztivál-óvoda, Kemping, Csorgó szolgáltak helyszínül, míg az éjszakai, akár reggelig is tartó bulik legnépszerűbb helyszínei a Nagyszínpad, a Kisszínpad, a Folkuvdar, a Partysátor és a Borurdvar voltak.

Vasárnap a meglepetésekből sem volt hiány: délután a Folkudvar összes népzenésze, több mint húszan vonultak flashmobszerűen át a falun, majd a Csorgónál rögtönzött táncház alakult a helyiek résztvételével.

A fesztivál záróakkordjaként számontartott Punnany Massif koncert mintegy  hatezer  nézőközönsége előtt pedig egy sikeres leánykérés is volt.

Hirdetés

A torockói lakosok nem csak megbékéltek a fesztivállal, de egyenesen a sajátjuknak érezték. Többen részt vettek a programokon, voltak akik csak szemlélték a felpörgött, korántsem megszokott eseményeket, és a fiatalokkal illetve a hangzavarral szemben is rendkívül elnézőek voltak  – számol be a közlemény. Ezt támasztja alá az alábbi videó is, amelyben a helyiek kifejtik véleményüket a fesztiválról.

Az első visszajelzések abszolút pozitívak voltak, úgy tűnik sikerült egy különleges, és egyedi hangulatú új magyar fesztivált létrehozni, Erdély szívében, Torockón – vélik a szervezők ezért már most bejelentették: a fesztivál jövőre folytatódik.

A Főtér.ro, mint a fesztivál egyik kiemelt médiapartnere, több videó-, képes- és szöveges-beszámolót is készített a helyszínen. Ezeket a kapcsolódó cikkek között is megtalálják az Olvasók. 

Hirdetés