Öt ember meghalt egy vajdasági lövöldözésben

Legalább húsz személy megsebesült, amikor egy férfi géppisztollyal lövöldözött egy kávézóban.
Hirdetés
Öt ember meghalt, legkevesebb húsz megsebesült a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Zitiste) egy kávéházában, ahol egy férfi géppisztollyal kezdett lövöldözni – közölte a rendőrség szombaton. A támadás szombat hajnalban, romániai idő szerint 2:40-kor történt.
 
A Nagybecskerektől húsz kilométerre található település rendőrsége elfogta a 38 éves Z. S.-t, aki feleségét, annak barátnőjét és még három vendéget ölt meg. Négyen súlyosan megsérültek, a sebesültek között fiatalkorúak is vannak.
 
Nebojsa Stefanovic belügyminiszter szombat reggel az üggyel kapcsolatban csak néhány részletet közölt, egyebek mellett azt, hogy az elfogott támadó törvényellenesen birtokolta a fegyvert, ugyanakkor nem volt semmilyen előjele annak, hogy hasonló támadásra készülne, korábban semmilyen rendőrségi ügye nem volt. A gyanú szerint féltékenységről, szerelemféltésről van szó – mondta a miniszter.
 
Lövöldözés volt éjszaka Szabadkán is, egy 32 éves fiatalemberre lőttek rá az utcán – írja a hirado.hu a Subotica.com hírportálra hivatkozva. A szerb portál értesülései szerint az áldozat motorral tartott hazafelé, amikor egy ismeretlen öt lövést adott le rá. A tettes elmenekült a helyszínről.
Hirdetés