Ezt is megértük: Gabriel Oprea visszavonul a politikából

De csak ősszel. Viszont kilépett az UNPR-ből.
Hirdetés

Gabriel Oprea volt belügyminiszter, az UNPR alapító elnöke péntek délután bejelentette, hogy kilép a pártból, az őszi parlamenti választásokig független szenátor lesz, utána pedig visszavonul a politikából.

Facebook-bejegyzésében azt írja, az UNPR mindig is az emberek jogainak védelme irány kötelezte el magát, de nem mulasztja el megjegyezni, hogy ő és pártja azért inkább a katonák érdekeit, illetve a honvédelem, a közrend és a nemzetbiztonság szempontjait tartotta szem előtt.

Azért mond le – írja –, hogy ne táplálja az ő politikai tevékenységével kapcsolatos valótlan elképzeléseket. Oprea neve ugyanis akadályként merült fel egy esetleges PNL-UNPR-fúzió kapcsán. Liberális források szerint a két párt egyesülésének egyik feltétele a vállalhatatlan Oprea félreállítása lenne.

Oprea ellen két ügyben is bűnvádi eljárás indult. Májusban belügyminisztériumi pénzek illegális felhasználása miatt emeltek vádat ellene, februárban pedig a korrupcióellenes ügyészség (DNA) közölte, hogy rendőri kíséret törvénytelen igénybe vétele miatt indult ellene eljárás. Oprea plágiumbotrányba is keveredett, doktori disszertációja állítólag másolat.

Hirdetés