Megválasztották Szatmár és Kovászna megye vezetőjét

Semmi meglepetés: Pataki Csaba Szatmár megye, Tamás Sándor Kovászna megye tanácselnöke lesz a következő négy évben.
Hirdetés
Szatmár és Kovászna megyében magyar nemzetiségű önkormányzati vezetőket választott meg szerdán a megyei önkormányzati képviselő-testület. A Maszol.ro hírportál tudósítása szerint Szatmár megyében Pataki Csabát titkos szavazással egyhangúan választották meg a megyei tanács elnökévé. 
 
Az RMDSZ volt szenátora elmondta, hogy az elkövetkező időszakban valamennyi pályázási lehetőséget ki akarnak használni, illetve élhető hellyé akarják alakítani Szatmárt, ahol a fiataloknak is érdemes maradniuk. Az előző négy évben Szatmár megyének román megyei tanácselnöke volt.
 
Pataki Csaba az RMDSZ és a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) között kötött politikai egyezség nyomán lett megyei tanácselnök. A megállapodás értelmében a megyei önkormányzat két alelnökét a liberálisok adják. Az egyezség megkötését már a múlt héten bejelentette az RMDSZ.
 
Szerdán megtartotta alakuló ülését a Kovászna megyei önkormányzat is, amelynek élére a következő négy évre Tamás Sándor korábbi elnököt választották, az alelnöki teendők ellátásával pedig Henning Lászlót és Grüman Róbertet bízták meg. A többségében magyarok által lakott háromszéki megyében nem volt kérdéses Tamás Sándor újraválasztása.

Hirdetés