Barockos hétvégével vár a bonchidai Bánffy-kastély

Ha még nem lenne programja az előttünk álló hétvégére, mi tudunk egyet.
Hirdetés

A bonchidai kastélyt, környékét és egykori tulajdonosának, gróf Bánffy Miklósnak az életét egyaránt megismerhetik azok, akik a hétvégén részt vesznek a Transylvania Trust Alapítvány által szervezett BAROCK kastélynapokon. A minifesztivál tizenötödik alkalommal várja a látogatókat: kiállításokkal, koncertekkel, sporttevékenységekkel, gyermekprogramokkal.

Idén is több helyszínen zajlanak a párhuzamos, román és magyar nyelvű programok: az udvaron főleg gyermekeknek szóló tevékenységek, a kápolnában bábelőadások, komolyzenei koncertek, a Miklós-épületben kiállítások és történelmi előadások, kerekasztal-beszélgetések, borkóstoló, az Istállóban filmvetítések, a Kapu- és a Bástya-épületben pedig kiállítások lesznek. Az állandó programok között találjuk a hagyományos termékek vásárát, a könyvvásárt, illetve a, szociális vállalkozások vásárát.

A bátrabbak motoros siklóernyő segítségével megnézhetik a kastélyt madártávlatból vagy részt vehetnek azon a biciklitúrán, amelynek úti célja a válaszúti Bánffy-kastély. 

Fellép Nicolae Simion & friends, a sZempöl, a Maria Răducanu–Krister Jonsson-duó, az AG Weinberger 4th, Rodion GA – a romániai elektronikus zene atyja –, a Váczi Eszter & Quartet. A komolyabb zene kedvelőinek szól a Kolozsvári Magyar Opera gyermekkórusának vagy Concordia vonósnégyesnek a fellépése.

A teljes program itt böngészhető.

Hirdetés