Mădălina Ghenea adja át az életműdíjat Sophia Lorennek

A román modell-színésznőt előszeretettel hasonlítják az olasz dívához.
Hirdetés

Mădălina Ghenea lesz az idei TIFF egyik meghívottja – közölte a fesztivál sajtóirodája. A román modellt és színésznőt az olasz sajtóban már többször hasonlították Sophia Lorenhez, nem meglepő tehát, hogy ő adja majd át a TIFF életműdíját a világhírű itáliai színésznőnek, aki első alkalommal látogat Romániába. Loren a fesztivál zárógáláján veszi át az elismerést, szombat este a kolozsvári Nemzeti Színházban.

Az 1987-ben született Mădălina Ghenea modellként kezdte karrierjét, amíg fel nem fedezte magának a filmipar: a Dom Hemingway című produkcióban Jude Law oldalán játszott, igazán ismertté azonban Paolo Sorrentino Ifjúság (La giovinezza/Youth) című 2015-ös filmjével vált, amelyben Miss Univers szerepét alakította, olyan partnerekkel, mint Michael Caine és Harvey Keitel. A filmet egyébként kifejezetten az ő tiszteletére – és jelenlétében – vetítik le június 4-én, szombaton 14 órától a Diákművelődési Házban.

Ghenea „antréja” az Ifjúságban meglehetősen emlékezetesre sikeredett. Vigyázat, a videó korhatáros – de amúgy is inkább a teljes filmet ajánljuk megtekintésre, mert remek.
 

Hirdetés