Pipacs nő az autópálya helyén

Mondjuk tény, hogy olcsóbb, mint az aszfalt.
Hirdetés

Még mondja valaki, hogy Romániában nem figyelnek oda a zöldterületek védelmére: pipacsmező virágzik a Szászsebes-Torda autópálya I. szakaszának helyén, amely Szászsebestől Gyulafehérvár határáig tart, Lámkerék térségében.

A Szászsebes-Torda autópálya érintett szakaszának építési munkálatai hihetetlen mértékben megkéstek, az Országos Autpálya- és Közútkezelő Táraság (CNADNR) és az Impres Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL között 2014 december másodikán megkötött szerződés értelmében a munkálatokat idén októberben kellene befejezni.

A szerződés aláírása után közel két évvel autópályának még nyoma sincs, ehelyett a leendő sztráda helyén, Lámkerék térségében pipacs virágzik.

A CNADNR által közölt adatok szerint áprilisban a Szászsebes-Torda autópálya I. szakasza, amelynek megépítése áfa nélkül 541 739 137 lejbe kerül, 12,27 százalékban állt készen.

Hirdetés

A Szászsebes-torda autópályát négy szakaszra osztották fel. Az első szakasz 17 kilométer hosszú, a Szászsebesi felhajtótól Gyulafehérvár külterületéig tart. A második, 24,3 kilométeres szakasz Gyulafehérvártól Nagyenyedig tart, a harmadik, 12,5 kilométeres pedig Nagyenyedtől Marosdécséig. Az utolsó, 16,3 kilométeres szakasz Marosdécsétől Tordáig tart.

Dan Costescu közlekedési miniszter februárban azt mondta, hogy az év végéig több mint 75 kilométernyi autópályát adnak át, közte a Szászsebes-Torda sztráda harmadik és negyedik szakaszát.
 

Hirdetés