Hétfőn hallgatták volna ki a Hexi Pharma vasárnap elhunyt főnökét

Elképzelhető, hogy öngyilkosságot követett el.
Hirdetés

Augustin Lazăr legfőbb ügyész szerint hétfőn kihallgatták volna Dan Condreát, a fertőtlenítő-botrányba keveredett Hexi Pharma cég tulajdonosát, és „több minden is történt volna”, erről pedig Codreának tudomása volt.

Dan Condrea vasárnap este vesztette életét autóbalesetben, Bukarest közelében. A férfi a Hexi Pharma egyik autóját vezetve fával ütközött és azonnal meghalt.

Igazságügyi források szerint vizsgálat előzetes adatai szerint Condrea öngyilkosságot követhetett el. Ezt a feltételezést erősíti az a rendőrségi információ, hogy a baleset helyszínén nem találtak féknyomokat.

Az elhunyt férfi személyazonosságát még nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, mivel a holttest a felismerhetetlenségig összeroncsolódott a balesetben. A ruhák és személyazonossági iratok szerint Condrea ült a autóban, ezt azonban csak a DNS-vizsgálatok után tekintik bizonyítottnak a hatóságok.

Hirdetés

A Hexi Pharma-botrány néhány héttel ezelőtt robbant ki, miután kiderült, hogy a cég gyakorlatilag hatástalanná hígított fertőtlenítőszereket szállított kórházaknak országszerte.

 

Hirdetés