Élettársa azonosította Dan Condrea holttestét

Ettől függetlenül elvégzik a DNS-tesztet, hogy bizonyossá váljon, valóban a Hexi Pharma tulajdonosa az elhunyt.
Hirdetés

A Hexi Pharma tulajdonosának élettársa, Uliana Ochinciuc hétfőn két kísérővel érkezett az Ilfov megyei törvényszéki kórbonctani intézet székhelyére, Dan Codrea holttestének azonosítására. Bár felismerte a holttestet, az igazságügyi szakértők a DNS-vizsgálatot is elvégzik, amelynek keretében a férfi lakásából begyújtott DNS-mintákat összevetik a halott mintáival. A vizsgálat eredményéről két napon belül ígértek tájékoztatást. A rendőrség ma folytatta a bizonyítékok gyűjtését a baleset helyszínén. Az elsődleges nyomok arra utalnak, hogy a férfi öngyilkosságot követett el.

A Hexi Pharma cég ellen ügyészségi eljárás indult, a média szerint pedig a legfőbb ügyészség arra készült, hogy hétfőn a csalással gyanúsított főrészvényes előzetes letartóztatását kérje a bíróságtól. Erre azonban nem került sor, mert vasárnap este Condrea egy egyenes országúton nagy sebességgel, fékezés nélkül az útszéli fáknak vezette cége egyik autóját, amelyben egyedül ült, és szörnyethalt. Mivel arca felismerhetetlenné vált, ruhája és a helyszínen talált iratok alapján azonosították.

A rendőrség a műszaki hiba, az öngyilkosság, sőt a gyilkosság lehetőségét is vizsgálja, mint ahogy azt sem zárja ki, hogy a gépkocsivezető elaludt, vagy rosszul lett. A román média azonban nem hisz a véletlenekben és összeesküvés-elméletekkel próbál magyarázatot találni arra, hogy a sok befolyásos embert érintő botrány főszereplője miért éppen most szenvedett halálos közúti balesetet.

A történteket a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság két tagja is gyanúsnak találta, és a testület összehívását szorgalmazta. Sebastian Ghiță parlamenti képviselő azt sugallta, hogy a szolgálat többet tudhat a baleset körülményeiről, hiszen szerinte kizárt, hogy a cégvezetőt ne tartották volna megfigyelés alatt.

A fertőtlenítőszer-botrány nyomán a Hexi Pharma néhány napja a bíróságtól kérte fizetésképtelenné nyilvánítását, ezt azonban a korrupcióellenes ügyészség ellenkezése miatt nem hagyták jóvá. 

Hirdetés