Nagyobb nyugdíjat a romániai magyaroknak!

Hogy miért? Az RMDSZ tudja! Vigyázat: ETNOKRATIKUS HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Egy RMDSZ-es képviselő módosítást nyújtott be a nyugdíjtörvényhez, amelyben azt kéri, hogy a romániai magyarok kapjanak nagyobb nyugdíjat, tekintettel arra, hogy a magyaroknak nagyobb régiséggel rendelkeznek Erdélyben mint a románok. A honatya szerint a magyaroknak legalább 200 évnyi előnyök van a románokkal szemben, ezeket az éveket pedig be lehet vezetni a munkakönyvekbe, mint a munka mezején eltöltött időt.

„Amikor mi megérkeztünk Erdélybe, nem volt ott semmi. Nem csak románok nem voltak, semmiféle ember nem volt, se dombok, se fák, se állatok. Nekünk kellett mindent a nulláról felépíteni. A románok mindent készen kaptak. Valamilyen módon végre kell hajtanunk ezt a korrekciót”, nyilatkozta Árpád Csaba, a törvénymódosítást benyújtó képviselő.

Amennyiben a törvényt megszavazzák, a legnagyobb romániai nyugdíj mégsem egy magyaré lesz, hanem egy dák zászlóhordozóé, aki legalább 2500 éve él ezen a tájon. A kifizetés viszont nem lesz könnyű, ugyanis a dák polgár ismételten hangsúlyozta: kosonokban (dák pénz – a szerk.) és dák karkötőkben kéri a jussát.

Hirdetés