Mozi színesíti a külvárosi élet szürkeségét a Monostoron

A monostori tömbházrengetegben, a korábban lángokba borult mozi helyén, kifejezetten a kampányra időzítve avatta fel a felújított Dacia filmszínházat Emil Boc polgármester.
Hirdetés

A kulturális központként is funkcionáló épületben az egyik Colectiv-áldozat, Miluţă Flueraş fotóművész, közvetlenül a bukaresti tragédia előtt készült alkotásait állították ki, a vetítőteremben a Iuliu Hațieganu gimnázium diákjai léptek fel egy tánckoreográfiával, majd Sergiu Nicolaescu 1966-ban készült Dákok című filmjét vetítették le elsőként.

A közeljövőben több közéleti és kulturális esemény helyszíne lesz a mozi, a Photo Romania Festival és a városnapok is bonyolít le programokat az épületben. Magyar vonatkozású filmek is szerepelnek a repertoárban, például május 23-án Herendi Gábor Valami Amerika című filmjét, május 24-én a kolozsvári Lakatos Róbert Bahrtalo-ját tekintheti meg a nagyérdemű. Mindkét filmet 19 órától vetítik, a belépés ingyenes.

A moziterem 205 ülőhellyel rendelkezik, egy másik mintegy 100 férőhelyes terem különböző rendezvényeknek adhat majd otthont. Egy kisebb emeleti terem gyűlések, találkozók helyszínéül szolgál majd.

Az önkormányzat 2,8 millió lejből újíttatta fel az épületet, a felszerelésekre további 1,9 millió lejt költöttek. Az átadást január elsejére tervezték, de időbe telt a „takarítás”. 

Fotók: Facebook/Cinema Dacia

Hirdetés