Lezuhant az EgyptAir eltűnt gépe

Ezt az egyiptomi közlekedési tárca közölte.
Hirdetés

Megerősítette a kairói légi közlekedési minisztérium, hogy lezuhant a Földközi-tenger felett az EgyptAir légitársaság gépe, amely csütörtökön hajnalban tűnt el. A Párizs-Kairó járaton 56 utas és tízfős személyzet utazott. Magyar utas nem volt a fedélzeten. A legfrissebb hírek szerint a gép vészjelzést adott le a tragédia előtt.

A 804-es számú járat 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén tegnap este 11 után néhány perccel szállt fel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és kairói idő szerint 2 óra 45 perckor veszett nyoma.

A gép roncsait még nem találták meg. Feltételezések szerint a Görögországhoz tartozó Karpathosz sziget partjai mentén zuhanhatott le.

Hírügynökségek azzal magyarázzák a tárca egyértelműsítő közleményét, hogy a Párizsból Kairóba tartó MS804-es járat egyik környékbeli repülőtéren sem szállt le, és amikor nyoma veszett, mintegy 280 kilométerre volt az egyiptomi partoktól.

Közben kiderült, hogy több mint egy órával az eltűnés után az egyiptomi katonaság vészjelzést rögzített, amelyet valószínűleg a gép automatikus vészjelző rendszere adott le.

Az Airbus A320-as típusú repülőgép utoljára a görög légiirányítással beszélt, akkor még nem jeleztek rendkívüli eseményt. 20 perccel leszállás előtt azonban megszűnt a kapcsolat a pilótákkal, azután, hogy a Földközi-tenger fölött, 11 ezer méter magasan beléptek az egyiptomi légtérbe.

 

Hirdetés

 

A személyzet nem adott le vészjelzést, amiből arra lehet következtetni, hogy hirtelen bekövetkezett esemény okozta a katasztrófát.

A brit és a görög sajtó arról írt, hogy egy görög kereskedelmi hajó legénysége „lángokat” látott a levegőben nagyjából akkor, amikor a gép eltűnt.

Az egyiptomi fegyveres erők elkezdték a gép felkutatását.

A történtek miatt Francois Hollande francia elnök válságstábot hívott össze a kulcsfontosságú minisztériumok vezetőinek részvételével.
 

Hirdetés