Pataky Attilával kampányol Dorin Florea (VIDEÓ)

FRISSÍTÉS: Az Edda Művek elhatárolódó közleményt adott ki.
Hirdetés

A kampányvideót Claudiu Maior, a magyarbarátsággal nehezen vádolható marosvásárhelyi polgármester tanácsosa tette közzé a Facebookon szerda délután.

Az etnikai egyensúly jegyében két rockzenész szólal meg benne, a román Dan Bittman és a magyar Pataky Attila, aki arról beszél, milyen csodálatos ajándékot kapott Dorin Floreától: a város zászlaját, amit azóta is őriz.

„Mindenki polgármestere” – hangzik el a videó végén az újraválasztásáért kampányoló, Nemzeti Liberális Párt által támogatott elöljáró szlogenje.

FRISSÍTÉS: Az Edda Művek Facebook-oldalán nemrég jelent meg egy közlemény, amelyben leszögezik, hogy nem tudtak koncertjeik kampánycélú felhasználásáról, ahhoz nem járultak hozzá.

„Mint ahogy eddig is Erdélybe sok esetben kaptunk és kapunk meghívást, amit szívesen teljesítünk a határon túli magyarok részére. Mi a Marosvásárhelyi Napok keretében kaptunk meghívást és az ottani lakosok részére vittük a dalainkat. A politikai kampányban való felhasználáshoz nem járultunk hozzá, nem engedélyeztük, erről tudomást mi is most szereztünk” – áll a Pataky Attila és az Edda Művek által szignált bejegyzésben.

Hirdetés

„A jogsértés azonnali megszüntetését követeljük!” – zárul a közlemény. Úgy tűnik, meg is tették a szükséges lépéseket, mert a videó már nem elérhető.

 

Hirdetés