Baltával gyilkolt Kurjantópusztán egy romániai férfi

Jogerősen tizennégy év fegyházra ítélték. És tíz évre kiutasították Magyarországról.
Hirdetés

Ítéletet hirdetett a Szegedi Ítélőtábla kedden egy romániai férfi ügyében, aki 2007-ben egy fejszével meggyilkolta lakótársát. A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlott – aki amúgy most is börtönben ül, jelenleg Romániában, egy 2010-ben elkövetett emberölés miatt – 2007. május 1-jén érkezett Magyarországra. A férfi egy kurjantópusztai tanyán kapott szállást, ahol a későbbi áldozat is élt, szegényes körülmények között. A következő napokban a két férfi együtt italozott, május 4-én is közösen fogyasztottak alkoholt. A sértett lerészegedett, és számon kérte, hogy a vádlott miért nem keres magának munkát és szállást. Erre a vádlott felkapta a tűzhely mellett lévő fejszét és azzal kétszer lesújtott a másik férfi fejére, aki belehalt sérüléseibe.

A férfi a holttestet a tanya udvarán található kútba, az öt méter mély vízbe hajította, majd rádobálta az áldozat ruháit, hogy elrejtse a nyomokat.

Ezután átöltözött, lemosakodott, hogy eltüntesse magáról a vérnyomokat, majd a tanyán értékek után kutatott. Magához vette az áldozat mobiltelefonját és mintegy hatezer forintot, majd távozott. Másnap az apjától kért pénzből – ő Magyarországon élt, de a fiával csak nagyon ritkán lépett kapcsolatba – visszatért Romániába. A meggyilkolt férfi holttestét május 26-án a közelben lakók találták meg.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Hirdetés