Kétnyelvű kötetben jelenik meg Szilágyi Domokos remekműve

Vers- és képfolyam öregekről, nem csak öregeknek: Szilágyi Domokos költő és Plugor Sándor grafikus negyven évvel ezelőtt kiadott könyvét gondolta újra a Kriterion.
Hirdetés

Szombat este a Szilágyi Domokos Öregek könyve című verse nyomán készült azonos című előadás premierje előtt mutatják be a Kriterion Könyvkiadó gondozásában a  Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre megjelenő kötetet, melynek különlegessége, hogy Plugor Sándor grafikái mellett Szilágyi Domokos versét magyarul és románul is tartalmazza.

A fél 8-tól, a stúdió előterében kezdődő könyvbemutatón jelen lesz H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója, Bánfi Géza fordító, valamint Mihaela Panainte, az előadás rendezője. A nagyon szigorúan kiválogatott 20 rajzból és a 700 soros költeményből összeálló könyv a kiadó egyik meghatározó műve: 40 évvel ezelőtt jelent meg először.

„Közel négy évtized múltán egy fiatal rendező – Mihaela Panainte – továbbálmodta az Öregek könyvét, így jött létre a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása. Az Öregek könyvének mostani kiadása, mely a 6. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre jelenik meg, ez előtt az alkotói együttműködés előtt tiszteleg, és idézi fel a 40 évvel ezelőtt elhunyt költőnk és műfordítónk – Szilágyi Domokos alakját” – nyilatkozta H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója a kötetről.

Hirdetés