Emil Boc nem kíván tárgyalni a többnyelvűségről

Ígérete ellenére nem hajlandó találkozni a civilekkel.
Hirdetés

Válaszra sem méltatta a kolozsvári városháza a Muszáj-Musai Mozgalom kérését, amelyben a kétnyelvűségért harcoló civilek találkozót kértek a polgármestertől.

Miután Emil Boc polgármester a március 15-i ünnepi beszédét a többnyelvű séget számon kérő bekiabálás zavarta meg, a polgármester azt mondta a tömeg előtt, hogy bárhol és bármikor hajlandó az egyeztetésre.

A Muszáj-Musai ezt követően találkozót kért a polgármestertől, hogy a többnyelvű helységnévtáblákról, a multi és interkulturalizmusról és a többnyelvűség jelenlegi helyzetéről tárgyaljanak.

A március 23-án iktatott kérvényre nem érkezett válasz, holott a törvény szerint a közintézményeknek 30 napon belül válaszolniuk kell a megkeresésekre.

„Emil Boc nem tartotta be az ünneplő tömeg és a sajtó előtt tett ígéretét, hogy mindig nyitott lesz a párbeszédre a többnyelvűségről. A polgármester nem csak ígéretét nem tartotta be, hanem a hatályos törvényeket sem. Nem először szembesülünk a polgármester szalonmultikulti hozzáállásával: félrevezető volt az is, amikor azt nyilatkozta, hogy nincs törvényes lehetőség a kétnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére, miközben erről máig kormányhatározat van érvényben. Emil Boc-nak hála Kolozsvár lett a képmutatás fővárosa!” – írja közleményében a Muszáj-Musai.

Hirdetés