Magyar rappel hódított a román tehetségkutatón

Kiss Gyula, egy 23 éves nagyváradi srác úgy győzte meg a román zsűrit, hogy tagjai nem is értették, ő miről rappel.
Hirdetés

A Romanii au Talent című tehetségkutató műsor péntek esti fordulójából jutott tovább Kiss Gyula úgy, hogy magyarul rappelt a zsűri román tagjainak – bukkant a felvételre a szatmár.ro.

Gyusziról annyi derül ki a videóban, hogy 23 éves, árumozgatóként dolgozik már közel három éve, és úgy kezdett rappelni, hogy kapott egy verseskötetet, és abból ritmusra kezdett felolvasni. 14-15 évesen pedig már ő maga is írt sorokat. Édesapjának nem tetszik a hiphop, túl vulgárisnak tartja, vallja be Gyuszi a videóban.
 
A műsorvezetők hülyülése miatt alig lehet hallani, hogy Kiss Gyula tulajdonképpen a magyarországi Funktasztikus egy 2009-es számát, a Finnugor reppet adja elő. Azt viszont olyan meggyőzően teszi, hogy zsűribeli kollégáival ellentétben Florin Călinescu végig akarja hallgatni az egészet annak ellenére, hogy a tévés személyiség egy kukkot nem ért a szövegből.
 
A többiek megkérdezték, hogy csúnya beszéd is volt-e benne, mire Gyuszi helyeslően mosolyog, majd megmondja, hogy a zene eredetiségéről énekelt, és nem volt igazán vulgáris.
 
Florin Călinescu bevallja, hogy ő nem érti azt sem, amit Fifty Cent, Eminem vagy Dr Dre énekel, de Gyuszi lenyűgözte, igazi hiphoppernek tartja, és megértette az üzenetet anélkül, hogy értené a nyelvet. Végül mindegyikük továbbjuttatta a magyar rappert, de azt kérték tőle, hogy legközelebb román versszakokat is iktasson a nótába.

Hirdetés