Öntödébe a korruptakkal!

Ne legyünk annyira hülyék, hogy miután meglopták az államot, az állam pénzén szanatóriumba küldjük őket. Menjenek inkább dolgozni, például öntödébe.
Hirdetés

Választási kampány van, és ilyenkor a politikusok igencsak fantáziadús ötletekkel rukkolnak elő, hogyan is lehetne jobbá tenni a szeretett hazát. Így tett a minap egy Cristian Bodea nevű liberális honatya is, tudósít a Vocea Transilvaniei.

Bodea azt állítja: marhaság börtönbe csukatni a korrupció „okos fiúit”. Hogy miért? Egyszerű. Az illetők kirabolják az államot. Ezek után az állam a saját pénzén üdülteti őket a börtöncellában. Egy elítélt 2.500 lejbe kerül az államnak havonta. Fizetésnek sem rossz.

És a nagy ötlet: a börtön maradjon csak az agresszív elítéltek otthona. A korruptakat büntessék másképp. Például dolgoztassák őket öntödében (de mindenképp olyan helyen, ahol nagyon meleg van) vagy a Bukarest–Duna-csatornánál. De az is hatékony bünti lenne, ha az elítéltek évi bevételeiből levonnának olyan 5-10 %-ot, aszerint, hogy épp mennyit lopott. Persze az okozott kár visszatérítésén felül.

Okos ötlet. Őszintén reméljük, hogy valóra váltják. Nem úgy, mint a választási ötletbörze legtöbb hasonló elmeszüleményét.

Hirdetés