Kulturális csemegékkel várják áprilisban a ZUGolódókat

Az állandó programok mellett két vendégjátékot is megtekinthetünk ebben a hónapban a kolozsvári ZUG.zoneban.
Hirdetés

Április 19-én este 8 órától családi összejövetelre hivatalosak a nézők a Kedd – choirtárs előadás alkalmával, amely alatt mindenki elgondolkodhat azon, hogy hány bálnahanggal rendelkezik.

Ebben a hónapban több vendégprodukcióra is sor kerül a ZUG.zone független kulturális térben. A sepsiszentgyörgyi színészekből és zenészekből alakult Mácsafej együttes előadásában láthatjuk A dolgokról egy földi szellemnek című produkciót április 9-én 19 órától. Egy, már klasszikussá vált erdélyi költőóriás és a kortárs költészet egyik legsajátosabb hangú alkotójának szellemi párbeszédéből született ez a szintén párbeszédre épülő, a műfajok találkozási pontjából táplálkozó produkció. Vers és zene, vagy még találóbban vers-zene Szilágyi Domokos és Fekete Vince verseire alapozva.

A ZUG.zone második vendége ebben a hónapban a marosvásárhelyi Yorick Stúdió. A társulat az IndependNet 2016-os évadának keretén belül látogat el a Váróteremhez. Székely Csaba MaRó című vígjátéka Andi Gherghe rendezésében a magyar-román viszony furcsaságait boncolgatja tíz kicsi groteszk jelenet segítségével. Az Erdélyben játszódó rövid történetekben összetalálkozik a felsőbbrendűségi tudat és a jogos igények, az önsajnálat és a valódi sérelmek, az etnikai gőg és a kisebbségi komplexus, az őszinte fájdalom és a humor, természetesen sok balhéval fűszerezve. Az előadásra április 16-án kerül sor, 20 órai kezdettel.

Ebben a hónapban is folytatódnak a ZUG állandó programjai. Harmadik alkalommal jelentkezik a ZUG legújabb programja, a Színész Jam, amely a Váróterem Projekt és a SPOT Fesztivál közösen szervezett, improvizációra alapuló kísérlete, és amelyre április 13-án 19 órától kerül sor. A szervezők szeretettel várnak mindenkit hétfő esténként 21 órától Jamzugra illetve a Lugosi Béla Filmklubba. A JamZug egy nyitott zenei iprovizációs műhely, ahol a résztvevők inspirálják, kizökkentik, és provokálják egymást. A Lugosi Béla Filmklub ebben a hónapban a Luis Bunuel El című filmjét vetíti április 4-én, valamint  Mario Monicelli Un borghese piccolo piccolo című filmjét április 18-án.

Hirdetés