A sztár autonómiát kér Székelyföldnek!

Snoop Dogg ismét bejelentkezett Erdélyből. Ezúttal viszont nem véletlenül. A hires rapsztár valóban Sepsiszentgyörgyön tartózkodik.
Hirdetés

Március 31-én robbant a kulturális bomba az úgynevezett Székelyföld szívében. Snoop Dogg, a világhírű rapsztár az idei Szentgyörgy Napok meglepetésvendége lesz, egyben a fesztivál első 70 év alatti nemzetközi sztárfellépője.

Az énekes megtekintette a koncerthelyszíneket, elszívott egy zöld teát a Teinben, és kijelentette: azért jön el Szentgyörgyre, mert teljes mértékben átérzi a székelyek autonómiatörekvéseit, hiszen olyanok a székelyek itt, mint a négerek Amerikában. Mindig elnyomták őket a fehérek, akiket itt valamiért románoknak neveznek. De ennek vége! Éljen a székely-néger barátság! Éljen az autonómia!

A rapper Murányi kutyája néven fog fellépni a fesztiválon. Újságírói kérdésre Dogg elmondta, hogy a nevet egy Murányi Sándor Olivér nevű székelytől vette kölcsön, aki hozzá hasonlóan gyakran van jelen a Facebook-on és minduntalan bejelentkezik innen-onnan.

Lapunk megkereste Murányi Sándor Olivért, aki elalélt az örömtől, hogy neve ilyen váratlanul világhírű lett. A székely, aki egyébként sokat ír is, kijelentette, hamarosan megírja Snoop Dogg, azaz Murányi kutyája székely származásának nagyon-nagyregényét, méghozzá rovásírással.

Hirdetés