Idén is partközeli élményeket szállít a Someș Delivery

Hogyan lehetne közelebb hozni Kolozsvár lakóihoz a Szamos sétatéri szakaszát? Ha van egy jó ötlete, most megvalósíthatja!
Hirdetés

Második alkalommal szervezik meg azt a kulturális-zöld-kreatív-figyelemfelkeltő fesztivált Kolozsváron, melynek középpontjában a Szamos áll. Pontosabban a folyó egy-egy olyan szakasza, melyre nem jellemző, hogy látogatják a városlakók, talán a horgászokat leszámítva. A tavaly a magyar színház melletti és a Műszaki Egyetem mögötti szakaszon zajlott a minifesztivál, idén a Garibaldi és a Rákóczi úti (Napoca) hidak közötti szakaszra esett a választás, mely a Sétatér egy jelentős részével esik egybe. Szeretnék felhívni a figyelmet a part állapotára, ezért a Szamos mindkét oldalán kulturális programokat szerveznek.

A Someș Delivery csapata ötleteket vár: hogyan lehetne modern megoldásokkal hasznosítani a partot. Rendezvények, installációk, művészi megnyilvánulások, építészet, sport, gasztronómia, zene vagy éppen antropológia – valóban a képzelet szab határt az ötleteknek. A lényeg, hogy olyan projekt legyen, mely segíti a városlakók és a Szamos újbóli „egymásra találását”, nem károsítja a környezetet, és  akár hosszú távon is megmarad.

Csapatok, magánszemélyek, szervezetek egyaránt jelentkezhetnek, a határidő május 4. A legjobb ötletek megvalósítását a szervezők finanszírozzák. A minifesztiválra június 18–19-én kerül sor.

Hirdetés