A beltéri dohányzás után betiltják a kültéri alkoholfogyasztást is

Mert a nyitott vendéglátóipari egységekben gombamód elszaporodtak a dohányosok.
Hirdetés

A parlament módosította a dohányzást zárt nyilvános terekben megtiltó törvényt: a jogszabályhoz azt a kiegészítést fűzték, hogy a nyílt nyilvános terekben – vagyis olyan helyeken, amelyeknek nincs teteje, legalább három oldalról nyitott és 500 méteres körzetben nem határolja sem kerítés, sem bukszusbokor – ugyan szabad dohányozni, de mostantól nem szabad alkoholtartalmú italokat fogyasztani.

A módosító javaslatot benyújtó szociáldemokrata, de időnként liberális, ünnepnapokon pedig kicsit fasiszta képviselőnő szerint azért volt szükség a módosításra, mert a beltéri dohánystop miatt a teraszok és egyéb nyilvános helyek megteltek messziről bűzlő dohányosokkal.

„Milyen példát mutatunk így a fiataloknak, akik bárhová mennek, lépten-nyomon a szabad ég alatt füstölő felnőtteket látnak” – háborgott a honanya. „Lassan nem tudsz berúgni rendesen egy sörteraszon anélkül, hogy a ruhád ne telne meg dohányfüsttel” – tette hozzá.

A módosítást benyújtó képviselőnő érvelése szerint a dohányosok olyan megátalkodottak, hogy ha nem tudnak a cigaretta mellé alkoholt fogyasztani, akkor inkább nem is ülnek ki ilyen helyekre. „Képzeljen el egy láncdohányost, amint egész este egy teraszon üldögél a limonádéja mellett” – csillantotta meg ismert humorát. Ezért aztán úgy spekulál, hogy ilyen körülmények között a dohányosok vagy sürgősen leszoknak, vagy hazamennek.

„Biztos, hogy ez ilyen egyszerű?” – kérdeztük a politikust. „Igen” – válaszolta. „Vagy ha nem, akkor izé, ööö… hamarosan ismét módosítjuk a törvényt.”

Hirdetés