Kolozsvári fotós Instagramját szemlézi a The Guardian

Mihail Onaca ablakokat és ajtókat gyűjt, és odavan Kolozsvár változatos építészetéért.
Hirdetés

Látványos, bár nem túl gyakran frissített rovata a brit The Guardiannak a Cities on Instagram, amelyben egy-egy nagyváros hangulatait mutatja be városonként egyetlen fotós Instragramon megosztott képein keresztül. 

Ma Kolozsvárt mutatja meg a Guardian egy, az Instagramon 63,5 ezer követővel rendelkező fotós és színész, Mihail Onaca mobilos képei közül azokkal, amelyeken különböző épületek ablak- és ajtókeretei láthatók. Főként kültéri fotók, de beválogattak egy-egy folyosói kompozíciót is.
 
A cikkben Erdély nem hivatalos fővárosának nevezett Kolozsvár Onaca szerint nem díszlet egy Drakula-filmhez, de kétségtelenül Erdély egyik ékköve. Nagyon szereti a város rendkívül változatos építészetét, és mivel úgy érzi, veszítjük el a szépérzékünket, és csodálatos építészeti darabokat vagyunk hajlandóak elfelejteni, illetve beáldozni az újért, igyekszik ezeket fotókon megőrizni a maga számára. 
 
Mivel képei jól fókuszáltak, kompozíciójuk egyszerű, de tűpontos, népszerűvé vált a képmegosztó közösségi hálón, és nemcsak a maga, hanem mások számára is élvezetes „örökségmegőrző” tevékenysége. Szeret gyalog közlekedni a városban, mondta a Guardiannak, és azt tanácsolja a városlakóknak is, hogy lassítsanak le, és élvezzék az épített környezetüket.

 

 

 

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

 

 

 

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

 

Hirdetés

 

 

 

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

 

 

 További mobilos képeslapok Kolozsvárról itt, illetve itt.

Hirdetés