Muszáj lecsapni Boc párbeszédet ígérő ajánlatára

Március 15-én Kolozsvár polgármestere azt találta mondani, hogy bárhol és bármikor hajlandó a nyílt párbeszédre. A Musai-Muszáj most számon kéri ígéretét.
Hirdetés

Találkozót kért Kolozsvár polgármesterétől a Musai-Muszáj – tájékoztat a többnyelvűségért küzdő mozgalom csütörtöki közlémenyében. Emil Boc polgármester március 15-i ünnepi beszédében, a többnyelvű helységnévtáblákat számon kérő, protestáló személyre reagálva kijelentette, hogy hajlandó megbeszélni a problémát: „putem să avem un dialog oriunde şi oricând şi nu îl voi refuza niciodată…”. A Muszáj-Musai emlékeztet: nem volt ez mindig így, hiszen egy évvel korábban a polgármester nem fogadta el a helységnévtáblaügy kapcsán szervezett közvitára szóló meghívót, és nem vett részt a párbeszédben.

Ennek ellenére, a mostani lehetőséget megragadva Tunyogi Béla kolozsvári lakos, illetve a Musai-Muszáj mozgalom nevében Polacsek Péter, Felvinți Maria Georgeta és Bethlendi András találkozót kért a város vezetőjétől. Céljuk a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblák ügyéről, a kolozsvári multikulturalizmusról, interkulturalizmusról és a többnyelvűség jelenlegi helyzetéről egyeztetni a polgármesterrel. A Musai-Muszáj mozgalom már iktatta a találkozót kezdeményező kérvényt a polgármesteri hivatalnál, jelenleg Emil Boc polgármester válaszára várnak.

Hirdetés