Erasmusos diákokkal tele busz karambolozott Katalóniában

Tizennégyen meghaltak, harmincan megsérültek a buszbalesetben. Három magyar állampolgár is utazott a felborult buszon, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Hirdetés

Három magyar könnyű sérültje is van a spanyolországi, egyetemistákat szállító autóbusz vasárnap reggeli balesetének – közölte  a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője vasárnap.

Menczer Tamás az M1 aktuális csatornának elmondta: a katalán polgári védelem arról tájékoztatta a barcelonai magyar főkonzulátust, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek. Egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudnak, egyelőre csak keresztneveket kaptak, vezetékneveket még nem, mindent megtesznek azért, hogy ezeket is mielőbb megtudják – hangsúlyozta. Hozzátette: a három könnyű sérültet különböző kórházakban kezelik. Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a legutóbbi információk szerint a balesetben 13-an meghaltak és 28-an megsérültek, nyolc ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.

Hirdetés